четвер, 9 квітня 2020 р.

П25 09.04.2020 Зарубіжна література

                     Тема. Милорад Павич
                                    1924-2009
                Короткі відомості про митця.
                Утілення в оповіданні "Скляний равлик" рис                                            постмодернізму. Можливість вибору шляхів   читання                              твору  як вияв характерної  для 
                постмодерністичної літератури гри   письменника
                 з текстом і читачем, "відмови  від  монопольного права                           автора на істину". Варіанти фіналу твору як ознака                            стилю   М.Павича. 




«Павич – не лише письменник, який блискуче представляє оригінальний підвид фантастичної літератури, але й автор, який ламає наші стереотипи щодо розуміння часу, історії, долі, кохання і того, що ми називаємо логічним розумінням сенсу буття. Павич створює і оновлює сьогоденну літературну дійсність, наші знання і сни, переінакшуючи і пам’ятаючи все те, про що ми знали й снили, і те, про що тільки дізнаємося» 

                                                 Ольга Рось (перекладач творів Павича)


1. Ознайомтеся з життям та творчістю М.Павича (коротко) та  занотуйте  у зошит   основні відомості про письменника за підручником «Зарубіжна література» для 11 класу під редакцією О.Ніколенко, стор 171, можливо за посиланням  або прослухайте за посиланням.

                Зверніть увагу - це перший твір з таким оригінальним варіантом прочитання


2. Прочитайте оповідання М.Павича "Скляний равлик" за посиланням  3 сторінки!!!


3. Опрацюйте самостійно стор. 172-175 за підручником  «Зарубіжна література» для 11 класу під редакцією О.Ніколенко за посиланням

4. Дайте відповіді на тести, щоб перевірити свої знання за посиланням


                             Моя електронна адреса   nadija2312@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар